boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Conclaaf

Conclaaf Robert Harris
  • Conclaaf
  • Harris, Robert
  • € 12,50

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

De paus is dood, leve de paus!

De paus is dood, leve de paus! Opgesloten in Vaticaanstad, zonder contact met de buitenwereld kiezen de kiesgerechtigden een opvolger. Stemronde na stemronde schrijven zij de naam van de gewenste kandidaat op tot een van hen de meerderheid behaalt.

Hoe simpel de procedure ook is, er zijn politieke spelletjes te spelen. Dat is het uitgangspunt van de spannende thriller van meesterschrijver Robert Harris. Er vloeit geen bloed, maar je zit op het puntje van je stoel.

‘Conclaaf’ belandde bij ons allebei op de eindejaarslijst van 2016. En dit hadden we erover te zeggen:

Lot:

‘Ik las boeken van doorgewinterde auteurs, die (relatief) nieuw voor mij waren. Ik genoot van hun vakmanschap, hun schrijfgemak en hun knipogen naar de lezer. Robert Harris maakte het meeste indruk met zijn nieuwe thriller Conclaaf. Wat een heerlijk boek! Tientallen kardinalen opgesloten in het Vaticaan om een nieuwe Paus te kiezen. Hoe spannend kan dat zijn? Bloedspannend! En met zoveel vaart en plezier geschreven.’

Sil:

‘De Paus is dood en het is aan Jacopo Lomeli, deken van het college van kardinalen, om het conclaaf in juiste banen te leiden. Als gezagsgetrouwe oude rot in Rome wil hij de stemrondes zo soepel en eerlijk mogelijk laten verlopen, maar Harris zou Harris niet zijn als vuile machtspelletjes en theo-politiek gekonkel zich niet al snel aandienen. Een ontzettend smeuïge en vileine thriller waar het vertelplezier vanaf spat.’

Heerlijk boek!

ISBN 9789403119700
Uitgever Cargo
Verschenen 2016
Bladzijden 318 blz.
Bindwijze Paperback
Andere talen engels - €19,95

buikbandje

Bloedspannend, maar er vloeit maar weinig bloed. Heel goed!