boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Zijn bloedige plan

Zijn bloedige plan Graeme Macrae Burnet
  • Zijn bloedige plan
  • Burnet, Graeme Macrae
  • € 19,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Het verhaal luidt dat Graeme Macrae Burnet, een Schotse schrijver waar niemand ooit van gehoord had vóór hij op de Man Booker 2016 shortlist terecht kwam, er bij toeval op stuitte. Peuterend in de geschiedenis van zijn opa, trof hij in een archief in het Schotse Inverness een schuldverklaring uit 1869 van ene Roderick Macrae aan. Een zeventienjarige boerenknaap die, ogenschijnlijk uit het niets, een driedubbele moord pleegde.

Macrae Burnet raakte gebiologeerd door het verhaal, en verzon er een heerlijke dossier-thriller omheen. Want behalve de ijzingwekkende verklaring van Roderick, lezen we ook de ‘aantekeningen’ van zijn advocaat Andrew Sinclair, medische rapporten, memoires van een crimineel antropoloog die zich met de zaak bemoeide en rechtbankverslagen.

Graeme Burnet construeert zo op onnavolgbare wijze een heerlijke whydunnit. Want dat de jongen de moorden pleegde, staat van meet af aan vast. En toch is ‘Zijn bloedige plan’ razend spannend. Bovendien geeft het boek een prachtig inkijkje in het bijna feodale leven van het Schotse platteland anno 1869.

Aanrader! Ook voor diegenen die ‘thriller’ normaal gesproken een vies woord vinden.

ISBN 9789048838158
Uitgever Hollands Diep
Verschenen 2017
Bladzijden 304 blz.
Bindwijze Paperback