boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

Amsterdam-Stockholm

Amsterdam-Stockholm Arne Dahl
  • Amsterdam-Stockholm
  • Dahl, Arne
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Weer een thriller met Amsterdam als achtergrond!

Nederland is het nieuwe Italië!
Schreef David Hewson al drie thrillers over Amsterdam, hij heeft nu navolging gekregen van de Zweedse thrillerauteur Arne Dahl. In een thriller die heel Europa beslaat, heeft Amsterdam een belangrijke rol.

Lange tijd richtten thrillerauteurs hun blik op Italië als ze een exotische locatie voor hun misdaden zochten. Hewson, een Britse misdaadauteur, schreef een serie boeken over Nic Costa in Rome. Michael Dibdin, ook Brit, deed hetzelfde met Aurelio Zen. Donna Leon schrijft nog steeds over Venetië met –still going strong- detective Brunetti.

Kennelijk is Amsterdam nu ook in thriller-opzicht Venetië van het Noorden. Zowel Hewson als Dahl verwerken veel politieke issues in hun Amsterdam-thrillers. In Amsterdam-Stockholm observeert een geheim team onder leiding van de Zweed Paul Hjelm een grachtenpand in Amsterdam. Daar verblijven de vermoedelijke leiders van een bende mensenhandelaars.

Er is meer gaande. Paul Hjelm wordt geconfronteerd met twee high profile zaken. In Stockholm wordt een wetenschapper vermoord; een Franse eurocommissaris gechanteerd en bedreigd. Beiden op een cruciaal moment in hun carrière. Wat is het verband tussen deze gebeurtenissen?

ISBN 9789044535907
Uitgever De Geus
Verschenen 2016
Bladzijden 504 blz.
Bindwijze Paperback