boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

IJsmoord

Fred Vargas IJsmoord
  • IJsmoord
  • Vargas, Fred
  • € 20,99

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

Fred Vargas (een vrouw) schijft sfeervolle policiers rond commissaris Adamsberg. Een Engelse krant schreef dat haar romans ‘vreemd’ zijn, met name de persoon van Adamsberg. En ja, Adamsberg is een vreemde, iemand die zijn eigen gang gaat, die zijn eigen methodes heeft en een eigen entourage. Net als Maigret, eigenlijk. Waar de entourage van Maigret wordt gevormd door Mevrouw Maigret, pruimenjenever, Dokter Pardon en zijn geslenter door de stad. Adamsbergs inspecteurs en hun eigenaardigheden spelen een belangrijke rol, evenals zijn zoon en de buurman. Zoals Maigret voor zich uit kan staren en brommen, zo doet Adamsberg dat ook, al bromt hij niet maar tekent. Hij slentert door Parijs, al is het Parijs van Adamsberg moderner en bizarder dan dat van Maigret.

In IJsmoord overlijdt een oude vrouw nadat ze een brief wilde posten. De ontvanger van de brief overlijdt ook. Adamsberg raakt zijdelings betrokken, maar vriest er langzaam aan vast. Letterlijk bijna. Hij gaat in het voetspoor van de doden naar Ijsland en verdiept zich in Robespierre. Een intelligent boek, waarin je fijn kan verdwijnen.

ISBN 9789044535655
Uitgever De Geus
Verschenen 2016
Bladzijden 434 blz.
Bindwijze Paperback