boekhandel over het water logo

De inspirerende boekhandel in Amsterdam-Noord

De Plaats

  • De Plaats
  • Levrero, Mario
  • € 15,40

Als je een boek bestelt, kun je kiezen uit ophalen in de winkel of thuisbezorgen. Verzendkosten zijn 1,95, tenzij anders aangegeven.

'Vergeten' klassieker van Uruguayaanse schrijver nu vertaald in het Nederlands

De plaats van de Uruguayaanse cultschrijver Mario Levrero is de ultieme samenkomst van Sartres hel en Kafka’s slot. Het is het sterk filmische verhaal van een man die in een onbekende kamer wakker wordt om vervolgens vast te stellen dat die kamer enkel blijkt te zijn omgeven door soortgelijke kamers, die allemaal maar in één richting te doorkruisen zijn. Sommige kamers worden bewoond door onverstaanbare vreemde mannetjes en vrouwtjes, andere staan leeg op een door obscure machten geplaatste kop koffie na. Maar nooit bieden ze enige ontspanning of perspectief op ontsnapping. De plaats is een zoektocht naar een uitweg – uit het leven, uit die plaats, en naar het zelf. Een even verontrustend als fantastisch existentieel onderzoek en een even gruwelijke als hilarische nachtmerrie.

ISBN 9789492254023
Uitgever Bananafish
Verschenen 2016
Bladzijden 138 blz.
Bindwijze Paperback

buikbandje

‘Levrero is een genadeloos schrijver. Hij laat een mens zoals jij en ik – in ieder geval ik- over aan een nachtmerrie-achtig lot. En ik? Ik lees ademloos verder, gehypnotiseerd en enorm gefascineerd. Gelukkig is het niet mijn lot.’ Lot